26 februari 2008

Puur beleven!

Verwonderd luidde ik 2008 in. Zo rein en puur als minimensjes geboren worden, zo puur ging ik de bevalling tegemoet van een dierbare vriendin. Om te voorkomen dat ik van mugjes ongedresseerde olifantenfamilies zou maken in mijn bovenkamer werden mij alleen de meest essentiƫle weetjes toevertrouwd door de aanstaande. Zo kon ik mij in alle innerlijke rust en ontwetendheid voorbereiden op dit speciale welkomsfeestje.

In die negen maanden ontwikkeling heb ik mij voortdurend verwonderd over de schoonheid van dit indrukwekkende natuurverschijnsel: de cirkel des levens. Wel. Mijn geromantiseerde idee van het bevallingsritueel stond in schril contrast met de oerkracht die vrijkwam tijdens de daadwerkelijke geboorte. En ik werd overrompeld door vrouwelijk trots. Twee generaties moeder, als estafette de wijsheid doorgevend in de vorm van nieuw leven. Het naakte minimeisje kwam al gorgelend boven water. Compleet gelukkig! Alle zintuigen rechts waren netjes gespiegeld over de Y-as. Moeder Natuur als grootste technicus ooit en het naakte wondertje als ’t summum van eco-design.

Wat ook bewonderenswaardig aan haar is, is dat ze mentaal blanco is. En langzaamaan wordt haar blik scherper en raakt ze steeds meer gefascineerd door alle prikkels om haar heen. En alles wat ze ziet, dat ziet zij alleen. Dat komt puur bij haar binnen, zonder dat iemand de kans krijgt er een stempel op te drukken. Gelukkig kunnen wij maxi’s die ervaring van het onbevangen ontvangen ook oproepen door de kunst der natuur te bewonderen. Herfstkleuren, zomerse geuren, eerlijke materialen en organische vormen. Altijd zal Moeder Natuur ons blijven verbazen met haar schoonheid en complexiteit. En blijven groeiprocessen voor haar de normaalste zaak van de wereld en voor ons altijd een wonder. Het zou geweldig zijn als wij onze ecowoede zo weten aan te wakkeren dat wij onze wondere wereld voor altijd in ere houden door het als ons eigen wonderkindje te aan- en beschouwen.

Tip: kinderwoonwinkel Puur Beleven!

Geen opmerkingen: